אחרי שסקרנו את שתי השיטות האחרות להסרת שיער לצמיתות, לייזר ואפילציה, נבחן את שיטת הקרן אור. אורלי דור מהמרכז לקוסמטיקה רפואית "פאם-קליניק" בקניון רמת-אביב, מסבירה מהי השיטה, למי היא מתאימה ומהם הסיכונים.
מהי קרן אור?
מדובר במכשיר שמקרין סוגים רבים של קרני אור (ביניהן גם קרן אינפרא אדום), בחום חלש יותר מהלייזר. היות שהקרן אור יותר חלשה מהלייזר, פעולתה יותר איטית, והטיפול הוא יותר זול. השימוש בקרן אור נעשה במקרים בהם השיער הוא מאוד פלומתי או בהיר כך שהלייזר לא מזהה אותו. בשל היותו חלשה יותר, בין 6-10 טיפולים של קרן אור שווים טיפול אחד של לייזר. לרוב, כל מי שיכול לעשות קרן אור, יכול גם לעשות לייזר, אלא אם כן השיער בהיר יותר. לדברי אורלי דור, אין כל סיבה להסיר שיער בקרן אור, מפני שכל מי שיכול להסיר בקרן אור, יכול להסיר גם בלייזר. ההבדל היחיד המשמעותי הוא כלכלי - הסרת שיער בלייזר עולה יותר. עם זאת, מדובר בתהליך קצר הרבה יותר.
כיצד פועלת קרן האור?
לפני שמתחילים להסיר את השיער, חותכים את השיער או מגלחים אותו לגודל מינימאלי בעזרת מכונת גילוח (לכן, אין צורך לגדל שיער לפני טיפול הסרת שיער בקרן אור). לאחר מכן, שטח העור השעיר נמרח בג'ל שקוף, והמכשיר מונח על העור. מדובר במכשיר בעל שטח פנים של כמה סנטימטרים מרובעים, שמטפל בשיער בבת אחת, ולא בכל שערה לחוד. המכשיר מונח על כל משטח לכמה שניות, ולכן אורך הטיפול כפול מזה של הלייזר.
אחרי הטיפול הראשון ממתינים כחודשיים, במהלכן השיער צומח מחדש, כאשר חלק ממנו צומח אך בסיום הצמיחה הוא נושר, ולא גדל יותר. לכן, אחרי הטיפול, האזור שטופל ייראה כבעל שיער דליל וחלש יותר. או אז, מגיע שלב הטיפול השני, שחוזר בדיוק על הפעולה של הטיפול הראשון. הסרה, צמיחה מחדש ונשירה. הטיפולים האלו נמשכים, עם הפסקות שלי חודש-חודשיים בין טיפול לטיפול, עד שלא צומחת יותר אף שערה, לתמיד. מדובר בתקופה של כמה חודשים עוד שנה ויותר.
כמה טיפולים צריך עד להסרה מוחלטת של כל השיער?
אי אפשר לומר. מי שאומר מראש ובוודאות כמה טיפולים המטופל צריך, או שאין לו ניסיון, או שהוא משקר. זאת מפני שמה שקובע זה כמות השיער ומצב השיער. על פי רוב, הטיפול הרבה יותר ממושך מאשר בלייזר, ואין אפשרות להגיע להסרה של עד 80% מהשיער (לעומת הלייזר) ולכן, חייבים לסיים את הטיפול עם אפילציה (ראה כתבה קודמת), כדי להגיע להסרה של 100% מהשיער.
כאבים
הטיפול בקרן אור מזכיר מבחינת סוג הכאב ועוצמתו הסרת שיער בשעווה. ישנה תחושה כללית של עקצוץ בעור, שאף כואבת מעט יותר מהלייזר. עם זאת, מי שרגיש לכאב, או חושש ממנו, יכול למרוח משחה בשם "המלה" (HEMLA) על העור, לפני הטיפול, שמאלחשת את האזור למשך כשעה, ואז הכאב לא מורגש כלל.
מי לא יכול לעבור טיפול בקרן אור?
בעל שיער בלונדיני, לבן או ג'ינג'י. זאת משום שצבען של שערות אלו לא מספיק כהה ולכן הקרן-אור לא מזוהה אותן. נשים בהריון, חולי סרטן, מי שהיה חולה בסרטן, או בעלי קוצב לב. אפשר לבצע בכל האזורים בגוף, חוץ מעל נקודות חן או קעקועים, כי זה ישנה את הצבע שלהם.
באילו איזורים אפשר להסיר שיער בקרן אור?
אפשר להסיר שיער בכל המקומות בגוף: ידיים, רגליים, מפשעות, גב, צוואר, חזה ופנים (בתנאי כמובן שמדובר בשיער כהה יחסית לעור). כך למשל, מי שסובלת מהרבה שיער פלומתי בהיר בפנים (לא בלונדיני או לבן), יכולה להסיר אותו בלייזר, עם שילוב של אפילציה. השיטה גם מתאימה לכל סוג של עור: כהה, בהיר, בעל פיגמנטציה (כתמים על העור) וכו'.
תופעות לוואי ותיקונים
מיד אחרי טיפול קרן האור, חשוב מאוד להישמר מפני השמש, באמצעות מריחה של קרם הגנה (החל ממספר 15), על האזור שטופל. יש למרוח כל שעתיים כמות נדיבה של קרם הגנה. אין כל מניעה לעשות טיפול להסרת שיער גם בקיץ, אם מקפידים למרוח מסנן קרינה כל שעתיים. יש לציין שלחום אין משמעות, רק לקרני השמש. אם נחשפים אפשר לקבל כוויות או כתמי פיגמנטציה (כתמים על עור שעוברים עם הזמן, אבל חשוב להימנע מהם).