איך בנוי העור, איך הוא פועל ומהם התהליכים שהוא עובר
במהלך השנים, החל בגיל הבגרות ועד יומנו האחרון, מאבד העור מעוביו, גמישותו פוחתת, רקמותיו נחלשות והוא נוטה להתקמטות. אף אחד מאיתנו אינו חסין מפני ההזדקנות וסימניה, אך באמצעות הבנת מבנה העור וטיפל נכון בו, נוכל לפחות לעכב, במידת האפשר, את תהליך הזדקנות העור.
העור הינו האיבר הגדול ביותר בגוף - הוא מכסה את רוב שטחו ומהווה כ- 15% ממשקלו. עוביו של העור יכול להיות בין פחות מ- 1 מ"מ (באזור המצח, למשל) ועד 1 ס"מ (בכפות הרגליים). תפקידיו של העור מגוונים: הוא מווסת את חום הגוף, מגן על רקמותיו, מקנה לנו את התחושות של חום וקור, כאב ומגע, והוא מהווה חלק ממערכת החיסון הטבעית של הגוף.
העור, כידוע, בנוי משתי שכבות: האפידרמיס - שכבת העור החיצונית, והדרמיס - שכבת העור הפנימית. האפידרמיס מורכב ממספר שכבות ביניים, והוא מכיל, בין השאר, את תאי המונוציטים - התאים המקנים לעור את צבעו באמצעות פיגמנט המלנין. הדרמיס בנוי מ- 2 שכבות: השכבה העליונה מכילה את כלי הדם ומזינה את האפידרמיס, והשכבה התחתונה, הפנימית יותר, מכילה אף היא כלי דם, וכן - את בלוטות החלב, את רקמת החיבור ובה סיבי הקולגן הבונים את העור, ואת שורשי השיער.