מי שאומר מראש ובוודאות כמה טיפולים המטופל צריך, או שאין לו ניסיון, או שהוא משקר. זאת מפני שמה שקובע זה כמות השיער ומצב השיער. על פי רוב, אין צורך ביותר מ- 4-10 טיפולים כדי להגיע להסרה מוחלטת של השיער. אולם יש גם מקרים יוצי דופן של יותר טיפולים, במקרה שמדובר במישהו שעיר במיוחד. חשוב לציין שהלייזר מסוגל להסיר רק עד 80% מהשיער, או עד שהשערה הופכת לפלומתית וחסרת פיגמנט. אז ממשיכים את הטיפול עם קרן אור או אפילציה, בעזרת אלו מגיעים להסרה של 100% מהשיער.
כאבים
הטיפול בלייזר מזכיר מבחינת סוג הכאב ועוצמתו להסרת שיער בשעווה. ישנה תחושה כללית של עקצוץ בעור, שהולכת ומתגברת מטיפול לטיפול, משום שבכל פעם עוצמת קרן הלייזר מוגברת. עם זאת, מי שרגיש לכאב, או חושש ממנו, יכול למרוח משחה בשם "אמלה" (EMLA) על העור, לפני הטיפול, שמאלחשת את האזור למשך כשעה, ואז הכאב לא מורגש כלל.
מי לא יכול לעבור טיפול בלייזר
מבחינה בריאותית, חולי סרטן, מי שהיה חולה בסרטן, או בעלי קוצב לב - לא יכולים לעבור טיפול בלייזר. אסור להשתמש בלייזר על נקודות חן או קעקועים (הלייזר עלול לשנות את הצבע של הקעקוע).
באילו איזורים ניתן להסיר שיער בלייזר?
חזה ופנים (בתנאי כמובן שמדובר בשיער כהה יחסית לעור). כך למשל, מי שסובלת מהרבה שיער כהה בפנים, יכולה להסיר אותו בלייזר, עם שילוב של אפילציה (הסבר על השיטה בהמשך). השיטה גם מתאימה לכל סוג של עור: כהה, בהיר, בעל פיגמנטציה (כתמים על העור) וכו', בתנאי שהשיער כהה יותר מצבע העור.
תופעות לוואי
מיד אחרי טיפול הלייזר, חשוב מאוד להישמר מפני השמש, באמצעות מריחה של קרם הגנה (החל ממספר 15), על האזור שטופל. יש למרוח כל שעתיים כמות נדיבה של קרם הגנה במשך תקופה של שלושה שבועות לאחר הטיפול. אין כל מניעה לעשות טיפול להסרת שיער גם בקיץ, אם מקפידים למרוח מסנן קרינה כל שעתיים. יש לציין שלחום אין משמעות, רק לקרני השמש. אם נחשפים אפשר לקבל כוויות או כתמי פיגמנטציה (כתמים על עור שעוברים עם הזמן, אבל חשוב להימנע מהם).